woensdag 25 september 2013

Literatuur bij VERS / VIER
Literatuur in Veghel krijgt een steeds grotere plek. Na de succesvolle Week van het Schrijven georganiseerd door de Bibliotheek, volgt nu VERS / VIER–een literaire avond. VERS heeft zich de afgelopen drie edities laten kenmerken door een grote diversiteit. De avonden blijken steeds weer een succes en tal van mensen komen er met plezier naar terug. Stadsdichter Bas Geeraets weet het publiek voor zich te winnen door telkenmale weer een goed programma neer te zetten. Onder de vleugels van Kunstgroep de Compagnie, wordt alweer de vierde editie georganiseerd.
Om aantrekkelijk te blijven, is deze editie gekozen voor een breed programma. Zo zal Thomas Heerma van Voss (de Allestafel, Stern)optreden, komt Luuk Koelman (Columnist van o.a. Metro)voordragen en zal Ingelise de Vries (Chef –ThePostonline Cult –Leven) komen vertellen over haar aanraking met literatuur en haar wens een boek te schrijven, of juist niet. Ook voor po√ęzie is plek, met Daan Mol die, tijdens VERS 2 het publiek voor zich won met de band Contra Contra. Als kers op de taart is er zelfs een mystery guest (hoe spannend is dat) Bas Geeraets presenteert de avond en wellicht eist hij ook even de microfoon op.
VERS is een avond voor jong en oud, gratis en daardoor zeer toegankelijk. Het leuke aan een literaire avond met de insteek van VERS, is misschien wel de ongedwongen sfeer die er hangt. Auteurs zitten gewoon tussen het publiek, er is plek voor een drankje en een praatje, maar bovenal is het heerlijk luisteren naar het gesproken woord.

tot zaterdag


VERS zal gehouden worden a.s. zaterdag 28 september 2013. Om 20:00 bent u welkom en omstreeks 20:30 begint het programma aan Galeriecaf√© ‘De Afzakkerij’ aan de Noordkade. De toegang is geheel gratis en voor informatie kunt u terecht bij: tmsgeeraets@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten